Dutch Design Week 2011

Jubilerende Dutch Design Week
Nog een paar dagen, dan barst de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven los. Het grootste designevenement van Nederland is alweer toe aan zijn tiende editie en opent daarom met een spectaculaire kick-off op Strijp-S.

Aan de vooravond van DDW vormt de gevel van het Klokgebouw letterlijk het decor van een choreografie op speciaal gecomponeerde live muziek met grootformaat visuals. Met bijdragen componist Ad Maas, directeur en oprichter van Cicada Studio Marijke de Bie en een acrobatische theatergroep, belooft deze opening een groot spektakel te worden. De openluchtshow, waarbij iedereen welkom is, begint om klokslag 21.00 uur.

Zaterdag 22 oktober gaat DDW echt van start en staat Eindhoven negen dagen op rij in het teken van design. Het programma kwam dit jaar tot stand in samenwerking met gastcuratoren Miriam van der Lubbe en Bruno Ninaber van Eyben. Niet minder dan 1.800 deelnemers verzorgen meer dan 360 evenementen op 85 locaties in en rondom de stad. Het evenement verwacht zo’n 150.000 bezoekers.

Enkele hoogtepunten van het programma: de vele presentaties in het Klokgebouw; de Graduation Shows van Design Academy Eindhoven en TU/e; de tentoonstelling Spring van Premsela en DDW in het Designhuis – die op maandag 24 oktober officieel wordt geopend door Prinses Máxima; het bruisende designdorp van Piet Hein Eek op Strijp R; en de feestelijke prijsuitreikingen van de jaarlijkse Dutch Design Awards, met expositie in het Brainport Greenhuis op het Stadhuisplein.