Museum Simulatie

{{thumb80}}
{{thumb80}}
{{thumb80}}
{{thumb80}}
{{thumb80}}
{{thumb80}}

 

In dit project staat de conservator moderne kunst centraal. Conform de doelstellingen van Museum het Valkhof worden de leerlingen in contact gebracht met moderne schilderkunst. De eigen collectie van het museum vormt hierbij het uitgangspunt.

Leerlingen leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling in een museum. Ze gaan zelf in het virtuele museum een tentoonstelling maken met kunstwerken uit de collectie moderne kunst van het museum en uit een virtuele galerie. Verschillende onderdelen bij het maken van een tentoonstelling komen aan bod: kunstwerken zoeken in het depot, kunstwerken kopen in een galerie en bij een kunstenaar, bewaking regelen, reclame maken, zalen inrichten, naam bedenken, en natuurlijk de opening.

Doelstelling:
Het doel van het spel is om kinderen spelenderwijs gericht naar moderne en hedendaagse kunst te laten kijken. Dit wordt bereikt door ze naar kunstwerken te laten zoeken die moeten passen bij een zelf gekozen (abstract) thema (droom, nachtmerrie, feest of thuis).

De nieuwe versie van Museum Kunst Computer is gebaseerd op het originele project uit 2003. Alle grafische onderdelen van het spel zijn aangepast of opnieuw gemaakt. Bij de aanvang van dit project werd al snel duidelijk dat de techniek van de originele versie niet goed meer werkte op computersystemen anno 2010. Daarom werd besloten om het project opnieuw op te bouwen met Unity 3D. Met Unity is het eenvoudig om projecten te realiseren die werken op een groot aantal verschillende computersystemen variërend van laptops tot high end game computers.

Realisatie:
In december 2010 hebben we de nieuwe versie van Museum Kunst Computer afgerond voor zowel PC als Mac. Het spel is voor iedereen te downloaden vanaf de site van het Museum het Valkhof.

Download Museum Simulatie